вторник, декември 2, 2025
spot_img

Бърза, лесна и здравословна туршия за 15 минути

Семейната рецепта на шеф Станислав Иванов под зоркия поглед на проф. Донка Байкова.

Как се прави туршия, която е не само вкусна, но и полезна? Само за 15 минути – с малко стара семейна тайна и много любов.

Шеф готвачът Станислав Иванов споделя рецептата от своето детство – предавана през поколения, а днес превърната в съвременен пробиотик. В кухнята до него е един от най-известните български диетолози – проф. Донка Байкова.

„Правя на баба ми зимнината, защото когато бях студент в Благоевград, много ми липсваше нейната туршия. Вместо да ми я праща, реших да се науча сам да я приготвям. Обичам я сладникава, леко кисела – бърза туршия“, разказва Станислав Иванов пред NOVA.

„Абсолютно е подходяща за всички – деца, възрастни, хора със свръхтегло или метаболитни проблеми. Няма нищо по-добро“, допълва проф. Байкова.

В тефтера на бабата присъстват добре познатите вкусове – краставици, червени чушки, моркови, карфиол и червен лук – класика, която никога не остарява.

Топ 5 тази седмица

spot_img

Свързани статии

ПОПУЛЯРНИ