Една новогодишна нощ навън ще излезе по-скъпо тази година, показват офертите на ресторанти и хотели в страната.
В големите градове кувертите за посрещане на 2026 година започват от около 120–150 лева на човек и достигат до над 300 лева за по-луксозните заведения.
В цената обикновено са включени новогодишно меню с няколко степени, едно или две безалкохолни и между 50 и 100 милилитра алкохол, както и жива музика или DJ. Все по-често ресторантите залагат на тематични вечери, което допълнително оскъпява сметката. Най-търсени остават местата с популярни изпълнители, където цените скачат най-сериозно още в началото на декември.
Извън София цените са малко по-ниски, но разликата вече не е толкова осезаема. В Пловдив, Варна и Бургас масово се предлагат куверти около 130–180 лева, като заведенията обещават „всичко включено“ до ранните часове на 1 януари. В курортите сумата расте, особено ако празничната вечер е част от пакет с нощувка.
Ресторантьори обясняват поскъпването с по-високите цени на храните, алкохола и персонала. Клиентите обаче остават активни и много места вече са запълнени седмици преди празника.






